етовната купа по ски алпийски дисциплини се завръща в България

...
 етовната купа по ски алпийски дисциплини се завръща в България
Коментари Харесай

Световната купа по ски се завръща в България след пауза от четири години-Видео от Банско

 етовната купа по ски алпийски дисциплини се завръща в България след пауза от четири години. От 22 до 24 февруари Банско ще одобри три надпревари при мъжете - алпийска композиция в петък, супергигантски слалом в събота и великански слалом в неделя.   За последно българският курорт беше хазаин на стартове от Световната купа по ски през март 2015 година Тогава се организираха две надпревари при дамите - алпийска композиция и супергигантски слалом, които бяха извоювани от австрийската Анна Фенингер.Дебютът на Световната купа в Банско беше през 2009 година с три старта при дамите, приключили с победи за Фабиен Сутер, Андреа Фишбахер и Линдзи Вон. През 2011 година курортът посрещна за пръв път звездите на мъжките ски с две надпревари, извоювани от Кристоф Инерхофер и Марио Мат. Година по-късно имаше надпревари както при мъжете, по този начин и при дамите. Марсел Хиршер записа две победи, а Линдзи Вон завоюва единствения състоял се дамски старт.

Състезания от Световната купа ще се проведат в Банско и през идващите две години. На 25 и 26 януари 2020 година ще има два старта при дамите, а на 27 и 28 февруари 2021 година - два при мъжете. Веднага по-късно - сред 1 и 10 март - курортът ще одобри международното състезание в алпийските ски до 20 година
Участниците

Очакват се общо 350 души от формалните екипи, като от тях 150 са състезателите, а 200 са помощният личен състав. Заради комбинацията от технични и скоростни стартове ще вземат участие най-хубавите в Световната купа като се изключи Беат Фойц и Аксел Лунд Свиндал, който приключи кариерата си след международното състезание в Оре.

Марсел Хиршер, който върви към спечелването на Големия бистър глобус за осма поредна година, към момента се възвръща от простуда, само че ще се състезава в Банско. Австриецът, който ще навърши 30 години идната седмица, има голям задатък на върха в генералното класиране.

Преди последните 11 старта за сезона Хиршер води с 480 точки пред французина Алексис Пинтюро, 555 пред норвежеца Хенрик Кристоферсен и 588 пред сънародника си Марко Шварц.Днес ще бъде избран носителят на дребния бистър глобус в комбинацията. Шварц е водач със 100 точки след успеха в първия от двата старта в тази дисциплинираност. След него се подреждат Виктор Муфа-Жанде с 80, Пинтюро с 60 и Мауро Кавизел с 50.

Българите

Надеждите за положително българско показване са свързани с Алберт Попов. Бившият международен първенец за младежи ще взе участие в гигантския слалом в неделя. 21-годишният българин прави отличен сезон, като тази година записа две впечатляващи класирания в слалома - шесто място в Шладминг и девето място в Кицбюел.

На приключилото предходната седмица международно състезание Попов приключи 29-и в гигантския слалом. В слалома той пропусна врата в първия манш и отпадна.Очаква се Международната федерация по ски да даде позволение на още двама българи да вземат участие в гигантския слалом в неделя - Йоан Тодоров и Камен Златков.

Билетите

Дневните билети за стартовете от Световна купа в Банско костват по 40 лв.. Организаторите оферират и пакетен билет за трите дни, който е на цена от 90 лв.. Билетите за деца до 12 години ще костват по 1 лев. За тях обаче е наложително да бъдат с компаньон, който има закупен постоянен пропуск.

Всеки закупен билет обезпечава достъп до кабинковата въжена линия " Банско - Бъндеришка поляна - Банско 2 ", достъп до бусовете, които извозват от началната станция до Бъндеришка поляна и назад, както и достъп до трибуната за фенове.

Децата до 12 години ще бъдат допускани до трибуната за фенове единствено с компаньон.

ВИДЕО оповестено от Банско -тук
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР